Letné kino vo vašej záhrade: Aký nábytok a doplnky budete potrebovať?

by spravca

Letné premietanie filmov vo vašej záhrade je skvelý spôsob, ako si užiť teplé večery s rodinou a priateľmi. Vytvorenie útulného a funkčného vonkajšieho kina nie je zložité, stačí správne plánovanie a výber vhodného nábytku a doplnkov. Poradíme vám, ako na perfektné kino pod hviezdami vo vlastnej záhrade.

1. Projekčné plátno a projektor

Tiež by ste si chceli spríjemniť dlhé letné večery a skúsiť niečo nové? Letné kino pod hviezdami je perfektný spôsob, ako počas leta zahnať stereotyp a užiť si trocha romantiky. Najskôr si zaobstarajte vhodné projekčné plátno, ktoré bude dostatočne veľké vzhľadom na priestory vašej záhrady. Môžete použiť špeciálne vonkajšie plátno, bielu stenu alebo dokonca napnutú bielu plachtu. Umiestnite plátno na miesto, kde budete mať na film dobrý výhľad. Zabezpečte, aby bolo stabilné a odolné voči vetru.

Investujte do kvalitného projektora s dostatočným jasom, aby bol obraz dobre viditeľný aj v prípade, že slnko ešte úplne nezapadlo. Dôležité je tiež rozlíšenie a kontrast. Projektor umiestnite na bezpečné a stabilné miesto. Uistite sa, že má dostatočnú vzdialenosť od plátna a je správne nastavený pre optimálnu projekciu.

2. Pohodlné sedenie

Iba s ťažkosťami vymeníte pohodlie sedačky za záhradný nábytok? Majte v záhrade k dispozícii pohodlné ležadlá alebo kreslá, ktoré umožnia hosťom relaxovať počas sledovania filmu. Ergonomické kreslá a ležadlá s poduškami sú ideálne. Oceníte tiež prenosný nábytok, ktorý môžete ľahko premiestňovať podľa potreby. Umiestniť naň môžete drobné občerstvenie a nápoje.

Ak chcete vytvoriť uvoľnenú atmosféru, rozložte po zemi piknikové deky a veľké vankúše. Tieto doplnky dodajú kinu neformálny a útulný vzhľad. Vankúše a deky by mali byť mäkké a pohodlné, aby sa vaši hostia cítili príjemne. Vhodné sú aj sedacie vaky.

3. Osvetlenie a dekorácie

Využite náladové osvetlenie, ako sú svetelné reťaze, lampióny alebo solárne lampy, aby ste vo vašej záhrade vytvorili príjemnú atmosféru. Umiestnite osvetlenie tak, aby neoslňovalo obrazovku ani hostí. Exteriérové svetlá alebo reflektory vám umožnia bezpečne sa pohybovať po záhrade aj v noci.

Tip: Chcete hostí svojho kina naozaj zaujať? Pridajte tematické dekorácie podľa žánru premietaného filmu. Ak sa chystáte premietať romantický film, rozložte v priestore sviečky a kvety. Zakomponujte do priestoru rastliny, ktoré dodajú záhrade prirodzený a príjemný vzhľad.

4. Občerstvenie a nápoje

Umiestnite malý stolík alebo vozík blízko sedacej časti, aby sa mohli hostia počas filmu pohodlne občerstviť. Určite ich poteší jednoduché občerstvenie ako popcorn, čipsy, ovocie a malé dezerty. Nezabudnite na osviežujúce nápoje. Aby boli nápoje počas celého večera správne vychladené, vezmite si na pomoc chladiace boxy alebo vedierka s ľadom. Môžete ponúkať nealkoholické nápoje, limonády alebo ľahké koktaily.

5. Ochrana proti hmyzu a nepriaznivému počasiu

Čo môže sledovanie filmu prekaziť viac ako neželaní návštevníci kina? Nie je reč o podgurážených divákoch, ale o otravných komároch, ktorí sa vo vašej záhrade cítia tiež ako doma. Poskytnite hosťom repelenty alebo si pozapaľujte sviečky s citronelou, aby ste hmyz odplašili.

Zážitok vám môže prekaziť aj počasie. Prenosné prístrešky alebo altánky vám poskytnú aj ochranu pred dažďom, nielen pred silným slnečným žiarením. Majte pripravené deky a plachty na prekrytie elektroniky a nábytku v prípade náhlej zmeny počasia.

Správny výber nábytku a doplnkov sa vám postará o dokonalý zážitok z letného kina pod hviezdami. Prezrite si ponuku záhradného nábytku a doplnkov na stránkach mojnabytok.sk, a kým zorganizujete prvý filmový večer vo vašej záhrade, majte všetko dopodrobna zorganizované.

 

Môže sa Vám páčiť